Ha meg kell válni egy kollégától, az mindig kényes pillanat, még akkor is, ha nem hozta a tőle elvárható teljesítményt. A legtöbb vezetőre igaz, hogy szívesen segítene az elküldött kollégának az újrakezdésben, de nincsenek erre megfelelő eszközei és kapacitása.

A megoldás az outplacement,
vagyis a gondoskodó leépítés eszköze.

Az outplacement az elbocsátás egy olyan formája, amely gondoskodik arról, hogy a dolgozó, akitől megválnak, minél könnyebben tudjon újra elhelyezkedni.

Miért jó ez a cégnek?

  • Mert csökkenti az elbocsátás közlésénél a feszültséget, hiszen nem egyszerűen „utcára kerülnek” a leépített alkalmazottak.
  • Mert kevésbé kelt félelmet azokban, akiket a leépítés nem érintett, így a hangulat is lazább marad a szervezeten belül.
  • Mert jót tesz a cég hírnevének: olyan munkahelyként jelenik meg a köztudatban, amely tényleg törődik a dolgozóival.

Az outplacement tehát egy olyan elbocsátási forma, ami mind az érintett dolgozóknak, mind a cégnek előnyös. Tény ugyanakkor, hogy energiabefektetést igényel a cég részéről, és erre nem mindenhol van kapacitás.

Mi segítünk a megvalósításban!

Biztosítunk minden lényeges szolgáltatást, ami az outplacement keretein belül szóba jöhet. Ennek köszönhetően a cég úgy könnyítheti meg elbocsátott alkalmazottai számára az újrakezdést, hogy nem kell ehhez plusz terheket vállalnia. Segítségünkkel ráadásul profi szinten valósul meg a gondoskodó leépítés.

Mit nyújtunk az outplacement keretein belül?

  • Csoportos tájékoztatást, mely során 10-15 fős csoportokban tájékoztatjuk az érintetteket az outplacement lehetőségeiről.
  • Egyéni felmérést, ami az elbocsátott dolgozó erősségeit és hiányosságait méri fel, ezáltal feltérképezi a lehetőségeit.
  • Csoportos képzéseket, amik abban segítenek, hogy az érintettek könnyebben tudjanak érvényesülni a munkaerőpiacon.
  • Egyéni fejlesztést, ami összefoglalja a sikeres álláshirdetéshez szükséges fejlesztendő területeket, stratégiákat, és segít a fejlődés megvalósulásában is.
  • Aktívan segítünk a munkakeresésben oly módon, hogy felkeressük a környékbeli cégeket, akik esetleg állást tudnának biztosítani a leépített dolgozók számára.

Outplacement szolgáltatásunk segítségével mindent megteszünk annak érdekében, hogy megőrizzük cégének jó hírnevét!

Ha úgy érzi, az Ön cégének is hasonló szolgáltatásra van szüksége, lépjen velünk kapcsolatba!

Ha bármi további kérdése van szolgáltatásainkkal kapcsolatban, vagy árajánlatot szeretne kérni tőlünk, kérem kattintson ide!

KAPCSOLATFELVÉTEL